fbpx

Invisalign™ – Gjennomsiktig tannregulering i Oslo

Både barn, ungdom og voksne er velkommen til konsultasjon på Ryen
Bestill timeSe priser

Invisalign nesten usynlig tannregulering

Invisalign er en avtagbar tannregulering bestående av spesialtilpassede gjennomsiktige plastskinner som flytter på tennene. Skinnen skal brukes så mye som mulig, men kan tas ut ved spising, tannpuss og i spesielle sosiale sammenhenger der man ikke ønsker å bruke regulering. Behandlingen består av en serie med skinner som byttes etter faste intervaller på 1-2 uker.

Invisalign er den mest populære form for nesten usynlig tannregulering og begynner også å bli et populært alternativ til tradisjonell tannregulering for barn og ungdom.

Hvem kan bruke gjennomsiktig tannregulering

Det har i de senere årene vært en stor utvikling av teknologien for nesten usynlig tannregulering og behandlingsformen kan i dag brukes ved de fleste bittfeil. Denne gjennomsiktige tannreguleringen har historisk vært forbeholdt behandling av voksne pasienter, men nå er Invisalign utviklet til å kunne utføre behandling også tilpasset barn og ungdommer. Invisalign plastskinner brukes da som et alternativ til tradisjonelle gommer og tannregulering i metall.

Hvem kan utføre behandling med Invisalign tannregulering?

Etterspørselen etter nesten usynlig tannregulering har økt de siste årene. Tradisjonelt har de vært spesialister innen kjeveortopedi («reguleringstannleger») som har utført behandling med regulering, men de senere årene har også allmenntannleger begynt å tilby behandling med tannregulering. Allmenntannleger som er trent og mestrer det, kan utføre milde til moderate behandlinger med avtagbare plastskinner som Invisalign. Mer omfattende behandlinger av voksne og all behandling av barn- og ungdom i vekst, bør utføres av spesialist i kjeveortopedi.

Spesialister i kjeveortopedi har autorisasjon fra helsemyndighetene til og erfaring med å utføre behandling av alle grader av bitt- og tannstillingsfeil, og det er kun spesialister kan utføre behandling med støtte fra Folketrygden (Helfo). Under konsultasjon vil vi gi anbefaling om hvilke alternativer vi har for din behandling og fordeler og ulemper ved disse.

Bestillingsskjema

Bestill en konsultasjonstime hos oss og finn ut om Invisalign er riktig for deg

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Hva er Invisalign™?

Invisalign™ er en type tannregulering som består av avtagbare gjennomsiktige skinner, individuelt tilpasset hver enkelt pasient. Fremstillingen av Invisalign™ er digital. Det lages en Clincheck, som er en virtuell 3D animasjon av tannforflytningen. Skinnene består av et plastmateriale med elastiske egenskaper.

Invisalign™ FIRST

Les mer om Invisalign for barn mellom 6 og 10 år

Invisalign™ TEEN

Les mer om Invisalign for ungdommer mellom 11 og 19 år

Hvem kan bruke Invisalign™ tannregulering?

Både barn, ungdom og voksne kan bruke Invisalign™ skinner/tannregulering til behandling av de fleste bitt og tannstillingsfeil. Invisalign-systemet har utviklet ulike typer behandlingspakker avhengig av alvorlighetsgraden av bitt- og tannstillingsfeil, og alder på pasienten.

 • Invisalign™ Express (inntil 7 skinner), Invisalign™ Lite (inntil 14 skinner), Invisalign™ Moderat (inntil 20 skinner) og Invisalign™ Full (ubegrenset ant skinner) for voksne.
 • Invisalign™ First for barn mellom ca 6-10 år
 • Invisalign™ Teen for barn- og ungdom mellom 11-19 år

Hvordan virker Invisalign™ tannregulering?

Kjeveortopeden må alltid, uavhengig av typen tannregulering man velger, lage en individuell behandlingsplan. Hver enkelt skinne har egenskaper til å flytte tenner litt. Basert på behandlingsplanen, fremstiller Invisalign™ det antall skinner som er nødvendig for ønsket resultat. Antall skinner vil da variere fra pasient til pasient avhengig av alvorlighetsgraden av bitt- og tannstillingsfeilen.

Skinnene må brukes 22 t/d og tas av ved spising, drikking (unntatt vann) og tannpuss. Hver skinne brukes i 7-14 dgr avhengig av type tannforflytning og individuelle forskjeller.

Som med andre typer tannregulering, må man ofte ha «hjelpeapparatur» for å muliggjøre ønsket tannforflytning. Eksempler er «attachments» som er små tannfargede «knotter» på tannflaten og ulike typer strikkefester. Som regel må man også skape plass for å korrigere uregelmessig tannstilling. Det vil da være aktuelt med emaljereduksjon (IPR) ved mild til moderat plassmangel eller tanntrekking ved stor plassmangel.

Digital skanner

Før vi kan fremstille en clincheck og fremstille skinnene, skanner vi tennene og bittet med en digital 3D skanner.

Se hvordan en digital 3D plan ser ut

Fordeler og utfordringer med Invisalign™ gjennomsiktig tannregulering

Fordeler

 • Nesten helt usynlig ved bruk og kan tas ut ved sosiale anledninger.
 • Den mest moderne behandlingsformen på markedet
 • Tas ut ved spising. Det er ingenting som kan gå i stykker
 • Tannpuss og tanntrådbruk utføres som vanlig. Lettere å holde tenner og tannkjøtt rent
 • Færre og kortere behandlingsseanser enn andre typer tannregulering
 • Ved milde til moderate bittfeil, kan behandlingen gå raskere enn ved vanlig tannregulering

Utfordringer

 • Man må være flink til å bruke skinnene 20+ timer i døgnet
 • Noe dyrere enn tradisjonell tannregulering
 • Omfattende behandlinger, krever høy motivasjon og disiplin pga lang periode med skinner av og på
 • Tilvenning/teknikk med å ta skinnene av og på
Vi kan finne ut sammen med deg i en konsultasjonstime om denne type regulering passer for deg.

Andre typer tannregulering

Tradisjonell tannregulering

Helt vanlig tannregulering i metall. Det er denne de fleste ser for seg når de hører "tannregulering".

Keramisk tannregulering

Hvit tannregulering i keramikk som gjør at de blir mindre synlig og blender bedre inn med tennene.