fbpx

Invisalign™ – FIRST

Gjennomsiktig tannregulering for barn mellom 6 og 10 år. Velkommen til konsultasjon på Ryen
Bestill timeSe priser

Hva er Invisalign™ FIRST?

For barn mellom 6-10 år. Barnet har fortsatt mange melketenner, men fortenner og 6års jeksler er frembrutt. Aktuelle bitt- og tannstillingsfeil hvor Invisalign™ er et godt alternativ:

  • X-bitt og underbitt med tvangsføringer.
  • Store overbitt med utstående fortenner.
  • Smale kjever og plassmangel for permanente tenner.
  • Store luker, utstående fortenner og åpent bitt pga tungepress og/el fingersuging.
  • Dype bitt med symptomatisk påbiting av slimhinnen i ganen.

Fordeler ved Invisalign™ fremfor tradisjonell gom-behandling

#1

Tradisjonell gom kan føles stor, klumpete og løs. Tilvenning, tale og økt spyttproduksjon kan være utfordrende, og barnet mister motivasjon for nødvendig bruk. Invisalign™ er tynne og glatte skinner som sitter godt fast på tennene og kjennes i mindre grad enn gom.

#2

Enkelte typer ortopediske gommer brukes kun hjemmetid, fordi fulltidsbruk vil være både hemmende og skjemmende for barnet på skolen/sosialt/sport/fritidsaktiviteter pga størrelsen og talepåvirkning. Invisalign™ er tynne, mer komfortable og hemmer ikke talen. Skinnene kan dermed brukes hele døgnet, noe som vil kunne medføre til bedre motivasjon og kortere behandlingstid.

#3

En tradisjonell gom brukes i lang tid, og et hardt og luktende belegg dannes om man ikke er veldig nøye med rengjøring. Mange barn er følsomme for denne smaken og lukten, og vegrer seg for å ha gommen i munnen. Med Invisalign™ bytter man til nye rene skinner hver uke. Dette gir bedre munnhygienen og velvære.

#4

En tradisjonell gom brukes typisk til bitt- og kjeveavvik, og med unntak av store overbitt, korrigerer den som regel kun den ene kjeven. Den har dessuten begrenset mulighet til å korrigere uregelmessig tannstilling. Om pasienten ønsker rette tenner etter en ellers vellykket gom-behandling, må han/hun i så fall ha fast regulering. Invisalign™ skinnene sitter tett på alle tennene, og korrigerer både bitt- OG tannstillingsfeil i begge kjever i samme behandling. Noe som kan redusere sannsynlighetene for at man også trenger behandling i det permanente tannsettet.

Andre typer tannregulering

Tradisjonell tannregulering

Helt vanlig tannregulering i metall. Det er denne de fleste ser for seg når de hører "tannregulering".

Keramisk tannregulering

Hvit tannregulering i keramikk som gjør at de blir mindre synlig og blender bedre inn med tennene.