fbpx

Usynlig tannregulering i Oslo

Kjeveortopedene våre har lang erfaring av behandling med usynlig tannregulering.
Bestill timeSe priser

Gjennomsiktig tannregulering

Vår mest populære, usynlige tannregulering er Invisalign™, som du kan ta av og på når du ønsker.

Skjult tannregulering

En skjult tannregulering som settes på baksiden av tennene. På klinikken bruker vi Incognito™

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er lite synlig i det daglige. Vi bruker enten gjennomsiktige plastskinner fra Invisalign eller Incognito tannregulering skjult på baksiden av tennene.

Invisalign usynlig tannregulering

Invisalign er en avtagbar tannregulering bestående av spesialtilpassede gjennomsiktige plastskinner som flytter på tennene. Skinnen skal brukes så mye som mulig, men kan tas ut ved spising, tannpuss og i spesielle sosiale sammenhenger der man ikke ønsker å bruke regulering. Behandlingen består av en serie med skinner som byttes etter faste intervaller på 1-2 uker.

Invisalign er vår mest populære form for usynlig tannregulering og begynner også å bli et populært alternativ til tradisjonell tannregulering også for barn og ungdom.

Incognito usynlig tannregulering

Incognito er fastsittende usynlig tannregulering. Incognito tannregulering består av spesiallagde klosser som produseres individuelt til pasienten. Disse klossene festes på baksiden av tennene slik at tannreguleringen er skjult. Tennene flyttes ved at man bruker klosser og buer etter samme prinsipp som ved tradisjonell tannregulering.

Å jobbe på baksiden av tennene er mer komplisert enn ved andre typer tannregulering og det kreves derfor mer tid i tannlegestolen. Incognito krever også mer tilvenning ved spising og tale for tungen. Fordelen med Incognito tannregulering at den er så godt som helt skjult.

Hvem kan bruke usynlig tannregulering

Det har i de senere årene vært en stor utvikling av teknologien for usynlig tannregulering og behandlingsformen kan i dag brukes ved de fleste bittfeil. Usynlig tannregulering har historisk vært forbeholdt behandling av voksne pasienter, men nå er Invisalign utviklet til å kunne utføre behandling også tilpasset barn og ungdommer. Invisalign plastskinner brukes da som et alternativ til tradisjonelle gommer og tannregulering i metall.

Hvilken type usynlig tannregulering skal jeg velge?

Ved konsultasjonen gjør våre spesialister en vurdering av behandlingsbehovet og hvilke alternativer du har. Mange av våre pasienter velger i dag Invisalign tannregulering, men det finnes situasjoner der Incognito passer bedre, og da gjerne i kombinasjon med tradisjonell keramisk tannregulering i underkjeven. Vi er spesialister med lang erfaring i bruk av alle typer usynlig og tradisjonell tannregulering og kan finne frem til det som passer deg best.

Hvem kan utføre behandling med usynlig tannregulering?

Etterspørselen etter usynlig tannregulering har økt de siste årene. Tradisjonelt har de vært spesialister innen kjeveortopedi («reguleringstannleger») som har utført behandling med regulering, men de senere årene har også allmenntannleger begynt å tilby behandling med tannregulering. Allmenntannleger som er trent og mestrer det, kan utføre milde til moderate behandlinger med avtagbare plastskinner som Invisalign. Allmenntannleger må henvise til en kjeveortoped ved mer omfattende behandlingsbehov.

Spesialister i kjeveortopedi har autorisasjon fra helsemyndighetene til og erfaring med å utføre behandling av alle grader av bitt- og tannstillingsfeil, og det er kun spesialister kan utføre behandling med støtte fra Folketrygden (Helfo). Under konsultasjon vil vi gi anbefaling om hvilke alternativer vi har for din behandling og fordeler og ulemper ved disse.