TYPISK PASIENTFORLØP

TYPISK PASIENTFORLØP

En typisk behandling av voksne

All behandling er individuell og behandlingsforløpet vil derfor variere noe. Samtidig er det mange likhetstrekk i de ulike fasene som vi har beskrevet under.

 

1. Avtale om konsultasjonstime

Voksne pasienter trenger generelt ingen henvisning for å få time til konsultasjon. Men dersom du har en bittfeil som gir HELFO refusjon for voksne (se under: Priser- Priser for voksne over 20år) trenger vi henvisning fra tannlegen din.

Henvisningen sendes til oss fortrinnsvis per e-post med kontaktinformasjon; navn og tlf nummer. Den kan scannes el vedlegges som foto. Har du et ønske om hvilken kjeveortoped du vil gå til, er det fint om du nevner det i mailen. Vi vil deretter sende deg en timeavtale for konsultasjon. Har du behov for å endre denne eller spørsmål, ta kontakt med oss på 22 32 11 00 eller per e-post til post@ismiletannregulering.no.

2. Konsultasjon – første besøk

Møt opp 10 min før timeavtalen. Det er nødvendig å fylle ut et skjema med helse- og personopplysninger. Ved behov blir det tatt røntgenbildet. Dersom du har nyere røntgenbilder kan du ta de med til konsultasjon.

Ved konsultasjonen, ser kjeveortopeden på bitt og tannstilling, informerer om behandlingsbehov og behandlingsplan dersom dette er mulig uten videre undersøkelser. Du får også informasjon om kostnaden for behandlingen og evnt om berettiget refusjon/egenandel.

Nødvendig informasjon om kjeveortopedisk behandling generelt blir gitt skriftlig og muntlig. Du vil få beskjed om det er klart til å starte med regulering. Før kjeveortopedisk behandling kan starte, må man være fri for karies (hull) og periodontitt (tannkjøttsbetennelse). Det må ikke ha gått mer enn 6 måneder siden siste undersøkelse hos allmenntannlege. Konsultasjonen tar ca. 30 min og betales med kort. Vi setter aldri på tannregulering ved første besøk.

3. Røntgen, avstøp og bilder

Om det er klart til å starte behandling, må det utføres journalregistreringer (foto, digital scanning for studiemodeller og flere røntgenbilder). Du vil få tilbud om å gjøre dette med en gang etter konsultasjonen, eller få ny time. Kjeveortopeden trenger journalregistreringer for å lage behandlingsplanen. Journalregistreringene er også påkrevet dokumentasjon til det offentlige (HELFO), om du er berettiget refusjon.

Journalregistreringer tar ca. 45 minutter og betales med kort.

4. Behandlingsavtale blir sendt per e-post

Når kjeveortopeden har laget behandlings- og betalingsplanen, blir den sendt på e-post  sammen med en timeavtale for montering av regulering og betalingsavtalen med spesifikasjon av egenandel og betaling.

Der det er nødvendig å trekke tenner (melketenner eller permanente) sender kjeveortopeden henvisning til din tannlege, som utfører dette.

5. Behandlingsstart

Vi starter med å sette på deler av reguleringen, som typisk vil være å lime på «klosser» på tennene og sette inn buen, eller utlevere invisalign skinner og lime attachments.

Ved behov går vi gjennom behandlings- og betalingsavtalen som er sendt på e-post.

Behandlingsstart tar ca. 1 time.

6. Løpende kontroller ca. hver 6 uke

Det er vanlig at vi gjennomfører kontroller hver 4 til 8 uke. Det er som regel lengre intervaller i starten av behandlingen enn mot slutten. Vi kontrollerer, justerer, bytter strenger, buer, sjekker invisalign skinner samt kontrollerer tannpussen ila behandlingen.

Tidsbruk for løpende kontroller er avhengig av hva som evt. må gjøres. Typisk vil det ta ca. 15-45 min dersom ingen større endringer trengs. 

7. Behandlingsavslutning

På slutten av behandlingen fjerner vi tannreguleringen og limer på små stabiliseringstråder (retainer) på baksiden av fortennene for å sikre at tannstillingen er stabil.  Retaineren synes ikke og aksepteres raskt av pasientene. Disse skal bli stående så lenge man med sikkerhet ønsker å opprettholde fortannstillingen. I tillegg utleveres en stabiliseringsskinne (gom) som skal brukes om natten i minst 2 år. 

Etter behandlingen er ferdig tar du kontakt med allmenntannlegen for en rutinesjekk. 

8. Kontroller

Etter avsluttet behandling kaller vi inn til regelmessige kontroller hvor vi sjekker at tannstillingen er stabil og at retaineren sitter slik den skal. 

Vil du vite mer om priser og behandlinger eller bestille time?

Vi svarer på alt om tannregulering, og vi har kort ventetid på ny time.

iSmile Tannregulering AS


Kontakt oss/bestill konsultasjon
post@ismiletannregulering.no
22 32 11 00

Telefontider
Man-tir-tor  08:00-16:00
Onsdag 08:00-18:00
Fredag  08:00-14:00